tirsdag den 5. juni 2012

Morgenbagning


Grundlovsdag er fridag. Jeg har ikke planer om store forkromede møder. Men en smule planer alligevel.


Boller til hævning


Det er længe siden, jeg sidst har bagt. Det blev i dag. Mens kerner og goft mel i flere varianter blev hældt i skålen, rørte jeg med den gode grydeske, som tager godt fat, men også kan blive for meget for mine håndled.

Det endte med en dej, der nok kunne have tålt mere mel. Men væde er godt. Min erfaring siger mig, at de våde deje ofte giver de bedste resultater.

Med læren fra bagermesteren, der engang betrådte pedelstuen på skolen, har jeg lirket og brugt ekstra mel i processen, så der nu står forholdsvis runde boller til hævning.

Emilie venter spændt. Synes måske hæveprocessen er stærkt overvurderet. Jeg synes ikke. Så hun venter stadig.

2 kommentarer:

  1. Rigtig god grundlovsdag og happy teatime med friskbagte boller.

    SvarSlet