tirsdag den 3. april 2012

Fagre nye verden


Min søde tidligere kollega mente, jeg var bagud. Af et rent hjerte overdrog han mig derfor sin brugte smartphone, da han købte ny.

Det er tre måneder siden.


Mobilhjem


Den sidste måned har den kun fungeret under pres. Jeg tror desværre den har fået fugt. Den vil sjældent samarbejde, og når touchfunktionen er så vital, som den er på en smartphone, er det svært at komme nogen vegne, når skærmen ikke lystrer.

Det er ikke fordi jeg ikke kan svare på et opkald. Det er heller ikke så stort et problem, at jeg sjældent når længere end halvvejs gennem en sms, før den nægter at lege mere. Det værste er, at jeg ikke kan spille Wordfeud.

i hvert fald ikke så meget, som jeg gerne vil. Det lykkes som regel at svare tilbage en eller to gange i løbet af et døgn.

Det er lange spil jeg har gang i!

Men det duer jo ikke. Jeg har lagt byrden for afhængigheden på mine søde tidligere kollegas brede skuldre. Han mente - grinende - nok at kunne bære. Og så har jeg bestilt en ny.

Vi regnede lidt på det. Det er vist cirka fem år siden, jeg sidst bestilte en ny - til mig! For bestilling af mobiltelefoner sker med mellemrum. Senest Emilies Iphone, som hun stadig knuselsker, og under ingen omstændigheder vil af med.

Jeg higer ikke helt så højt. Min økonomi er ikke klar til helt så stor en udskrivning. Måske næste gang. Hvis ungerne til den tid begge er flyttet hjemmefra, Anders udlært og med tilsvarende lønning og min chef endelig har husket mit ønske om flere timer, når der er nogen af dele af... Så måske :)


Mobilhjem


Den nye er på vej. Ifølge email fra afsenderen. Jeg er spændt.

Denne gang skal der passes på. Så mandag aften gik med hæklenål og flere forsøg. Nu er der varme og omsorg til den lille ny.Design: Helt mit eget.


Garn: En lille rest Kauni fra det store sjal, jeg strikkede engang sidste år.

Der gik 17 gram til hele projektet.


Nål: nummer 3.


Størrelse: Størrelsen er lavet efter målspecifikationerne fundet på nettet. Jeg er en lille smule bange for, om den er blevet for lille.. så jeg håber.

Det lille hus er ca 8 x 15 cm i de yderste mål.


Mobilhjem


Bemærkninger: Jeg har ikke nogen egentlig opskrift.

Jeg startede med en inderpose af fastmasker. Brugte målebåndet som hjælp i forhold til at få den rigtige omkreds, og hæklede rundt og rundt og rundt, til jeg nåede en højde, der forhåbentlig giver plads foroven.

Dereftere forsøgte jeg med flere forskellige åbne mønstre, inden jeg faldt tilbage til det gode gamle gennemprøvede, jeg ikke har noget mønster til, men som er brugt flere gange gennem tiden. Første gang en bluse af råsilke, jeg lavede dengang jeg gik på seminariet.

Da det yderste omslag nåede samme højde som det inderste, proppede jeg dem inden i hinanden, og hæklede en omgang fastmasker gennem begge lag.

Jeg sluttede med en omgang musetakker, inden det vingeskudte, genstridige maskineri flyttede ind, indtil den nye kommer og overtager.

Om der på et tidspunkt skal en hank til, må komme an på en prøve. Jeg har også lyst til at filte det lidt, men jeg bange for om størrelsen så ikke længere passer.


Har du lyst til at se flere billeder af mobilhjemmet, kan de ses lige her på Ravelry.

6 kommentarer:

 1. Godt der er beskyttelse klar :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Losarinas mor, den nye lå klar, da jeg til aften kom hjem. Og det nye hjem passede :)

   Slet
 2. Sikke find den lille ny bliver "klædt på". :-)

  Wordfeud er et afhængigheds spil, men sjovt. :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Catarina, hvor længe den nye påklædning holder, kommer an på en prøve. Det kan være jeg opdager behov jeg ikke ved jeg har, og så må der måske nyt til. Indtil da synes jeg den bliver ret fin :)

   Slet
 3. Supersmart. Ja, man bliver meeeeget hurtigt afhængig af smartphones i almindelighed og Wordfeud i særdeleshed!

  SvarSlet
  Svar
  1. Meget hurtigt Christunte. Faktisk foruroligende hurtigt :)

   Slet