onsdag den 18. april 2012

Stille morgenstund


Her er helt stille. Alle de andre er gået. Ungersvenden først. Han var på vej ud ad døren, da jeg listede ud fra under dynerne. Så glad, frisk og spændt ud. Første skoledag er altid første skoledag. Også selvom det ikke længere er børnehaveklassen, men en uddannelse det gælder.


Stille morgenstund


Siden gik Anders og Emilie fik øjne. Der er fleksuge på skolen, og de er alle opdelt i hold, med mere eller mindre spænding. Emilie laver mad. I går var det burgere, i dag gælder det is og kage.

Hun er tilfreds med sit hold. Det er spændende og falder ind under hendes interessefelt. Noget anderledes var de to drenge i Caféen, der havde valgt Zoologisk museum, og forventet at skulle udstoppe dyr. I stedet skulle de tegne - og var ikke særlig tilfredse. Jeg håber den planlagte tur til Zoologisk Museum løsner lidt op, og at der er planlagt langt mere end jeg eller drengene ved noget om.

Jeg nyder stilheden, drikker the og strikker lidt. Snart er det mig, der skal ud ad døren. I god tid, så jeg kan nå at proviantere på vejen. En gang i sidste uge kom Henrik og en flok af drengene til at snakke om film. I særdeleshed Blinkende Lygter. Vist nok fra et udgangspunkt om Tove Ditlevsen. Henriks yndlingsfilm er netop Blinkende Lygter, og da flere af drengene aldrig havde set den, blev det bydende nødvendigt at gøre noget ved det.

Så vi skal se film. Ruller storskærmen ned og bruger eftermiddagstimerne lige efter skole i selskab med Torkild, Stefan, Peter og Arne. Jeg  glæder mig til et gensyn, mens mit bidrag bliver at sørge for chips og popcorn - og hente medievognen.

Bliver det en succes er der allerede lagt op til flere eftermiddage med film i det bløde. For har medlemmerne ikke tid om aftenen, må vi tage eftermiddagene i brug...

4 kommentarer:

 1. Uj, det lyder som en dejlig dag. Blinkende lygter er også en yndlingsfilm her. :-D

  SvarSlet
 2. Erika, filmen var der ikke noget i vejen med, jeg holder også meget af den, men målgruppen var ikke specielt godt ramt. De var simpelthen for små, og fik ikke alle nuancerne med. Det afholder os ikke fra at prøve igen :)

  SvarSlet
 3. Hvor store/små er det, de er? Måske er de mere i GummiTarzan aldersgruppen?

  SvarSlet
 4. Erika, det er 6. og 7. klasse. dvs ca 12 til 14 år. Det er lidt sjovt at opleve, hvordan nogle årgange er mentalt langt mindre end andre årgange. Jeg havde egentlig troet at filmen kunne fange dem, men de synes mest bare den var kedelig.
  Jeg tror nu nok, de ville betakke sig for GummiTarzan, men vi prøver igen og finder noget andet næste gang :)

  SvarSlet