søndag den 28. juli 2024

Odense

 

Jeg har aldrig tænkt over, om en ferie kan blive for lang. Det er lidt den fornemmelse jeg har nu. Jeg glæder mig til at komme tilbage, jeg glæder mig til at se mine kolleger, jeg glæder mig til nye elever og nye udfordringer. 



Det er også skønt at have ferie, ingen tvivl om det. Men måske skal jeg lære at holde ferie ud over de almindelige tre uger. Jeg tror det kræver øvelse at have det meste af fem ugers ferie. 

Jeg har en uge tilbage. Jeg har pakket min kuffert, jeg har lejet en lejlighed midt i Odense og jeg er taget af sted helt alene. Sidste år tog jeg til Aarhus - mest af nød, fordi vi ikke kunne holde ferie på samme tid - i år går turen til Fyn. Det tror jeg godt kan blive en tradition. Der er masser af steder at opdage.

Det er dejligt at være alene, men jeg kan også mærke at jeg går rundt i en by, som kunne være spændende at dele med Anders. Jeg har allerede fortalt ham, at vi skal hertil sammen. Jeg bliver alligevel slet ikke færdig med at se alt det, byen tilbyder.




Jeg har aldrig rigtig været i Odense. Jeg har været her på korte ture, men jeg har aldrig gået gennem byen, haft masser af tid, dasket langs åen eller oplevet Odense for alvor. Det har jeg tænkt mig at gøre nu, for hvor er her skønt. 

Vejret var skønt da jeg nåede frem. Jeg var her en time før, jeg kunne få nøglen til lejligheden - en lille skøn, vind og skæv lejlighed midt i den gamle bydel. Jeg fandt noget at spise og satte mig ned ved åen i Eventyrhaven og nød bare at være. 

Senere købte jeg lidt ind, og gik så ud i byen. Jeg har nogen planer, har ikke fyldt dagene komplet ud og er stadig lidt usikker på HC Andersen. Han er overalt, (ham og den Hellige Knud) jeg har været på museet før, men nu er det lavet helt om, og det er gået op for mig, at der ud over HC Andersens hus også er HC Andersens barndomshjem. Jeg gik forbi begge dele, valgte at blive ude, for vejret var skønt og jeg ville hellere opleve byen.




Sekstentusinde skridt senere endte jeg hjemme ved spisebordet med aftensmad, inden jeg gik en smule omkuld i sofaen, og måske endte med at sove lidt.

Jeg når det jeg når, jeg er stadig usikker på eventyrmageren, det bliver nok kun, hvis der er tid. I morgen går turen til den Fynske Landsby. Man kan vist sejle dertil.




Ingen kommentarer:

Send en kommentar