søndag den 7. juli 2024

BMW Museum

 

Anders bliver aldrig færdig med biler. De er tydeligvis spændende. 

Når vi besøger München, kan vi selvfølgelig ikke undgå BMW Museet, eller BMW Welt. Eller noget af det andet de tilbyder. Anders ville hellere se det gamle, end det nye. Han ville på museum, så det gjorde vi. 




Med et blik på vejrudsigten havde vi på forhånd besluttet os for i dag, der efter sigende bød på regn hele dagen. Virkeligheden var dryp, gråvejr og lavere temperaturer - perfekt til en museumsdag, men ikke våd nok til at vi for alvor blev våde, når vi bevægede os mellem steder.

Der er mange biler og motorcykler på BMW Museet. Jeg kan godt se at nogen af dem er finere end andre. Jeg kan godt se at formerne har ændret sig gennem tiden, men i bund og grund siger det mig ikke noget. 

Jeg tog en mængde billeder, og nogen af dem er værd at vise frem. Dem med de sjove historier. Men det må vente. 

I stedet starter jeg med noget kugleleg, den første af BMWs biler, den fine røde. Den første motorcykel, der faktisk er ret fin. Senere bliver de mere plastikagtige at se på - i mine øjne...




Der var også den smarte grå, som Anders synes var rigtig fin og Isettaen, der bliver åbnet fortil, er tegnet af et italiensk firma, som BMW slog sig sammen med, og som jeg som synes var den sødeste. 

Vi tjekkede museumsbutikken ud. Den var noget kedelig. Masser af modelbiler, mange af dem lidt for billige at se på, og kun to reelle samlesæt. Hvis jeg skulle have en bil og stille frem til skue, vil jeg helt klart have et samlesæt, jeg skulle samle selv først. 




Og skulle jeg have et samlesæt af en BMW, skulle det være en Isetta. Men det havde de ikke. Jeg tror ikke samlesæt er noget der sælger i dag.

Vi var hele udstillingen igennem, inklusive særudstillingen om motorcykler gennem 100 år. Det hele var spændende, også selvom jeg mest bare var med. Til sidst var vi begge helt fyldt op. Og sultne. Vi fandt pizza i den anden del af byen - det er skønt med turistbilletter, der giver ubegrænset adgang til den offentlige trafik - og dermed kan få os fri af de værste turistfælder, selvom vi står midt i dem, når vi bliver sultne. 



Senere tog vi på tur efter fornødenheder på en søndag, hvor det meste holder lukket og fandt en sporvogn tilbage. Vi er ikke særlig vild med busser, men vi kan godt lide sporvognene. At køre under jorden og stige op et nyt sted, kan være spændende. Men at køre tværs gennem byen i en sporvogn, er lidt som en turistbus, der viser vej, og linje 21 er den helt rigtigt. 

Vi kom forbi alle de fine steder i byen og et par stykker, vi har sat på listen over steder, vi gerne vil se nærmere på, inden vi rejser videre. Hvis vi når det.



  


Ingen kommentarer:

Send en kommentar