mandag den 18. marts 2024

Christ Church Cathedral

 

Vi var ikke derinde, men der er sikkert smukt i den gamle middelalderkirke. Der har været kirke på stedet siden vikingerne lod sig kristne og kirken er ud- og ombygget flere gange. 




Den nuværende form er en kombination af bygningerne fra trettenhundredetallet og genopbygningen i starten af det nittende århundrede efter et delvist kollaps i sekstenhundredetallet. 

Den første kirke på stedet blev bygget i 1028 af kong Sitric Silkenbeard. Dengang var området højtliggende (det er det stadig) og en lille ø, omgivet af vand. Kirken blev bygget indenfor murene  afden daværende vikingebosættelse og svarede i første omgang til Kirken i Canterbury i stedet for den irske kirke. 

Vi kom forbi flere gange, fra flere sider, dels fordi Dubin ikke er så stor en by, og alle veje fører som sagt til Rom. Dels fordi vi fandt vikingemuseet på førstedagen, besluttede at det var for sent og vendte tilbage dagen efter.





Som altid bliver jeg betaget af det fantastiske arbejde, der ligger i at bygge en kirke og lovprise sin gud, på et tidspunkt i verdenshistorien, hvor jeg også ved at det arbejdende folk ikke har levet i lige så stor prægtighed. 

Derfor indeholder mit kamera en mængde billeder af kirken, af museet og af buegangen mellem. 



Det var svært at få det hele med. De to bygninger ligger på linje, på hver side af vejen, men også en smule vinklet i forhold til hinanden. Jeg forsøgte med et panoramabillede, det kan virke godt i naturen, men i bymiljøet får det tit strakt gader og bygninger på en måde, der vinkler helt forkert.

Men det ser sjovt ud.




Ingen kommentarer:

Send en kommentar