fredag den 1. september 2023

Ærø Sweater

 

Jeg har strikket en sweater til Anders. Jeg er også i gang med en til ham, men den her overhalede indenom og pludselig var den færdig. Og det til trods for at jeg havde forudsagt den ville være længe undervejs. 

 

 

Jeg troede længe den skulle være blå. Mørk marineblå med den lysere kontrast til mønstret. Jeg ledte også efter blåt. Indtil jeg kom i tanke om de fem fed uldgarn vi købte tidligere på året, da vi var i Malmø.

Det var så flot sammen, og selvom jeg havde lovet Anders at finde blå, købte han på stedet tanken om den brune. 

Hvorfor den skulle have været blå? Fordi Anders pludselig er begyndt at tale om blå, fordi han har købt blå busker, blå sko og blå kasket. Han mangler bare en blå sweater. 

Det blev ikke i denne omgang. 

 

 

 


 

 

Design: Ærø Trøjen af Hanne Rimmen.

 

Garn: Bundfarven er New Life Wool fra HJertegarn i en brun med nister i tweedformat. Mønsterfarven er håndspundne kartebatts fra Sandmark Uld

Jeg brugte 571 gram af bundfarven og 48 gram af mønsterfarven.

 

 

Pinde: 4 og 4,5 mm rundpind og visse steder (ærmerne) Magic Loop.

 

Størrelse: Jeg strikkede XL og gjorde ærmerne omkring 5 centimeter længere end angivet.

 

Bemærkninger: Oprindeligt købte jeg fem fed garn, altså 500 gram. Opskriften angav at jeg skulle bruge 650 gram, og så var gode råd dyre. 

Jeg googlede, håbede at finde et sted, jeg kunne købe mere og havde lange overvejelser om hvordan jeg kunne skjule en farveovergang sammen med mønsterstrikken. 

Jeg fandt mere. Endda samme parti. Hvor heldig kan man være.

Trøjen er strikket nedefra og op.  Det er mange år siden jeg sidst gjorde det. Jeg nåede at strikke langt inden jeg huskede tricket at strikke bærestykket nedefra og op, og siden strikke ærmer og krop ned. 

Det var for sent, så jeg strikkede efter opskriften, målte på en sweater han allerede har og er glad for, men synes det er svært at vurdere hvor lang den i sidste ende bliver.. 

Jeg strikkede vendepindene i nakken. 

 

 

Inden jeg strikkede ribben i halskanten, lukkede jeg alle halsmaskerne af.  Det gjorde jeg fordi sweateren er tung og jeg ville sikre stabilitet, så halskanten ikke vokser. 

Jeg samlede maskerne op igen lige inden for aflukningskanten og strikkede derefter ribben. 

 

Anders blev meget glad for den, og overvejede et øjeblik at sove med den. 

 

Vil du se flere billeder af sweateren, kan de ses på Ravelry.



 



2 kommentarer:

  1. Den er totalt flot! Jeg tror også jeg vill eoverveje at sove med den, hvis den var min.

    SvarSlet