mandag den 11. september 2023

Masker på en søndag - Uge 36

 

Ugen kort:

  • Med spareøvelser er der indført møde mellem den fulde ledelse og alle tillidsvalgte en gang om ugen. Vi håber at kunne holde fingeren på pulsen og nå rundt om det, der er svært, inden det bliver for svært. 
  • Jeg er ved at være klar til en snak med musiklærerne om det jeg observerer. Jeg er ikke sikker på musiklærerne er lige så klar.
  • Vi lavede blomkål og kikærter i en gryde over bål. Flere børn end tidligere var med til at snitte og de synes det smagte godt. 
  • Vi har en forælder, der er opvokset i Afrika og blev helt nostalgisk ved at se mad over bål, og glad for at hendes barn nød maden. For det var eneste måde at lave mad i hendes barndom, fortalte hun. 
  • Andendagen på uddannelse bød på en øvelse, der var lidt af en øjenåbner. Jeg synes stadig det er spændende. 
  • Jeg hentede Oscar og gik hele vejen hjem. Han havde slået hul på albuen og mente ikke han kunne sidde i cykelvognen, uden det gjorde ondt. Vi mødte isbilen og købte is af ispigen. 
  • Alle Børn Cykler er skudt i gang og vores bidrag var en tur til cykelbanen på Volden. Ungerne synes det var en fest og vi gentager i næste uge. 
  • Et ekstra skolebetstyrelsesmøde på teams gav minder om  en knap så  svunden tid. 
  • Den noget tørre vejledning fra Arbejds Tilsynet blev foldet ud til netværksmøde i BUPL. Det gav meget bedre forståelse. 
  • Weekenden blev tilbragt med base i et sommerhus i Vig, sammen med skønne tøser.
  • Jeg nåede årets første - og sikkert sidste - havbad.
  • Det vilde Køkken på Nordsjælland, byder på en fantastisk brunch.
  • Jeg har rent tøj til næste uge.

 






 

Læse: 

Ugen har indeholdt læsning i to bøger. 

I Verdens Vinter raser WWII. Japanerne har bombet Pearl Habour og Amerikanerne har kastet sig ind i krigen. Endnu venter et par bomber over et par japanske byer. I rusland har krigslykken vendt for tyskerne, men med et kig på årstallene er der stadig et par år tilbage. 

Kærligheden har svære kår. Det kan være svært at holde på hemmeligheder og kærester bliver splittet ad.  


En generation af Skabere er skrevet af Julie Pi, stifter af Bloom Institute og en af to undervisere på uddannelsen om kreativ processfacititering. 

Andet og ottende kapitel skulle efter sigende være udgangspunket for modul et, som er de første fire uddannelsesdage. Kapitel syv er for modul to - de sidste kursusgange. 

Jeg er lidt gammeldags, og er startet på side et, er gennem intro, forord og første kapitel og i gang med nummer to, hvorvidt jeg når til ottende kapitel, inden gennemgangen af modul et, er ikke så vigtigt. 

Stoffet er som udgangspunkt kendt. Vi skal uddanne børn til hele mennesker, i stedet for kun at fokusere på enkeltområder. Det er sagt før. Der er lavet undersøgelser, der understøtter tendensen. 

Men når der skal opfindes nye ord og begreber, når det mentale omtales som ånd og vores kerneværdier skal være essens, bliver det en smule religiøst for mig. Og for andre, ved jeg. Jeg kan godt synes det er lidt ærgerligt, for jeg synes det er godt, spændende og udviklende kursus - også selvom jeg stejler en smule over noget af det, der bliver sagt.

Jeg  har en fornemmelse af, at nogle kursusdeltagere er bedre til at abstrahere fra begreber end andre. 


Strrikke:

Emilie har længe ønsket Nutcracker Sweater af  Fabel Knitwear. Da det gik op for hende at opskriften er med i Fabel Knitwears første bog, kom den 

øjeblikkeligt sat på ønskelisten. Da jeg endelig fik mulighed for at købe bogen, stod den stadig øverst på hitlisten. Også selvom mange af opskrifterne hører til hos Emilie. 

Nu har jeg slået op, og hun glæder sig vildt.Jeg strikker af Flora fra  Drops og en tynd guldtråd fra Hobii.Jeg vidste godt den var tynd, men at det føles som at holde styr på  et vildfarent hår, havde jeg slet ikke overvejet.

Jeg tænker det er både første og sidste gang, jeg strikker i tynd glimmer. 





Ingen kommentarer:

Send en kommentar