mandag den 28. august 2023

Masker på en søndag - Uge 34

 

Ugen kort:

  • Kloge mennesker har besluttet at pædagogerne skal deltage i musikundervisningen, for at hjælpe underviserne med den pædagogiske del af undervisningen. Bare de første seks uger. Jeg fik derfor fornøjelsen af trompeter og klarinetter og er imponeret over hvor meget sådan en 3. klasse kan. De lærer en tone ad gangen, og selv med en tone, kan der spilles musik.
  • På bålet lavede vi noget med kartofler. Og lærte at når der skal doseres chili, er det en god ide med en voksen på sidelinjen. 
  • På tirsdagsholdet i Håndværk og design, blev der snakket legepladser, målgrupper og muligheder. Til slut var eleverne ude og prøve skolens legepladser af med et perspektiv omkring hvad en god legeplads kan. 
  • Jeg hentede Oscar i børnehaven. Han var på cykel og er rigtig god til at styre og holde øje. Når altså ikke kantstenen hopper ud foran cyklen, og der går hul på knæet. 
  • Oscar overnattede og vågnede derfor hos os på sin fødselsdag. Emilie og jeg vækkede ham med sang og morgenmad. Han troede ikke vi var rigtig vel forvarede og var ikke helt sikker på at det var rigtigt, at det var hans fødselsdag. Først helt hjemme hos far og mor, turde han tro på det.
  • Jeg har lært om sikkerhed og hvordan vi bør reagere hvis vi skulle blive udsat for skoleskyderier. De sker næppe, der bliver ikke skudt på danske skoler. Men skulle det ske er rækkefølgen Flygt, barikader og nødværge. 
  • Årets første møde i det grønne udvalg gav gode snakke om hvad vi vil med skolen i år, hvordan vi får brugt grejbanken, hvor den skal være, da lokalet alle remedierne står i, bliver inddraget til klasselokale, når skolen vokser, og det sidste nye vi hver især arbejder med. 
  • Riget fattes penge. Der skal spares 172 millioner til næste budgetår, det er 3% og betyder for en skole i vores størrelse i omegnen af halvanden million. Men det er først fra januar, så for at spare indtil da er der med dags varsel indført ansættelsesstop og stop for brug af vikarer. Jeg tænker det godt kan betyde at  timerne i musik slutter før de første seks uger er brugt.
  • Vi holdt høstfest for godt hundrede børn, voksne og personale. Det var hyggeligt og der var mad nok, selvom vi løb tør for kartofler. 
  • Månedens nyhedsbrev er udgivet.
  • Oscars forældre inviterede til fem års fødselsdag med boller og kage. Det var et par hyggelige timer, inden vi pakkede sammen og gik og nød et par timer i eget selskab. 
  • Senere bød Lotte til fest og fejring af halvtreds et halvt. Det var også hyggeligt, omend på en anden måde. Anders gik tidligt hjem, jeg var hjemme efter midnat, med alle sko i behold. 
  • Jeg har vasket, ellers har søndag ikke indeholdt det store. 








Læse: 

Anden Verdenskrig raser, Tyskland har invaderet Sovjetunionen og ser lige nu ud til at vinde. I England har de foreløbig holdt Hitler stangen, mens amerikanerne ikke har planer om at blande sig. 

I Berlin er er en flok af ungdommen i gang med et korstog mod udrydningen af handikappede. Lige nu tror de, de har vundet, men sanatoriet er blot lukket og de-ikke-egnede bliver sendt andre steder hen. Endnu hedder det lejre.

I Moskva er den hjemvendte spion ikke imponeret af Stalin. Men det må man ikke sige højt. 

I de Forenede Stater fylder kærligheden mest, mens et par af fra persongalleriet har sommerjobs i ministerierne og lærer en hel del om udenrigspolitik.

 

Strikke:

Jeg har ikke slået nyt op, og må derfor finde gammelt frem. Jeg strikker strømper til Emilie, og mens jeg generelt har det fint med at strømper tager den tid strømper tager, når de ligger i tasken og kun kommer frem til møder hvor det passer ind, eller når turen involverer et tog, kan jeg mærke at nu må de godt snart blive færdige. 

De mangler ikke meget, så der er jo sådan set håb om at ønsket snart bliver indfriet 

Jeg strikker Stellen , en gratis opskrift fra Knitty, vinter 2017. Strømperne er til Emilie, hun har selv fundet mønstret og garnet, der er fra Tinki Fibres og med glimmer.





Ingen kommentarer:

Send en kommentar