søndag den 8. september 2024

Det lille lokomotiv

 

Midt i VerkehrZemtrum står et lille lokomotiv. 



Som de fleste andre køretøjer på museet har det en historie. En rigtig historie. Alle transportmidlerne har reelt været i brug, fungeret ude i trafikken og selvom nogen af dem lignede en katastrofe, reelt været en del af en udvikling. Selvom noget af det nok ikke har holdt længe. 

Jeg har ikke noget billede. Men der stod for eksempel et monstrum, med en tank til vand på taget, som lignede noget, der var temmelig farligt at sætte sig ind i.

Og så var der det lille lokomotiv.




Mange af køretøjerne stod der bare, havde måske et enkelt lille skilt, hvor der stod hvad det var, måske endda et årstal.

Lokomotivet havde en større planche.

Det lille lokomotiv har kørt på den lokale bane hos Leonard Moll Betonwerke i München. I dag er alting automatiseret, små lokomotiver har formentlig ingen gang på jord. Men dengang beton var nyt og betonværket havde brug for at få flyttet tunge sten og og andre materialer, havde den lille maskine sin storhedstid. 




Det har næppe kørt langt. Området har ikke været stort. Den lille koksvogn., der sidder bag lokomotivet, har ikke indeholdt koks til en lang køretur. 

Vi blev lidt optagede af det lille tog. Begge to. For her var en historie, og vi kunne sagtens brygge videre på det, der var engang.

Lokomotivet er fra 1933, og dengang var Leonard Moll et byggefirma. Den sjove krølle på historien var, at det lille lokomotiv har været med til at bygge Deutsche Museum i München. 




2 kommentarer:

  1. Jegb ar været inde i Lokalbanens snerydningstog. En voldsom maskine, men det skal det vel også være for at rydde sne i skoven i Nordsjælland. Det var en ret vild oplevelse tydeligt at fornemme de kræfter, der lå bag. Blot lige et minde jeg kom i tanke om.😊

    SvarSlet
    Svar
    1. Anette, det er sådan nogle oplevelser der er vilde at have :)

      Slet