mandag den 26. februar 2024

St. Stevens Green

 

Dublin er ikke en særlig stor by. Det er heller ikke en særlig høj by. Der er ikke mange bygninger over tredje etage og det er let at komme rundt. Dublin er nok i virkeligheden større end København - når man regner alle forstaderne med - men det føles ikke sådan. 

Vi havde god tid den første dag. En tidlig afgang hjemmefra, ankomst inden middag og checkin hen ad eftermiddagen, gav os tid til bare at snuse rundt. 








Vi afleverede kufferterne ved vores logi, der havde mulighed for opbevaring, og brugte turistkortet til den offentlige trafik til at finde centrum. Vi blev glade for busserne, selvom vi ofte kunne have gået distancen på  noget nær samme tid. 

Vi slentrede lidt rundt, endte nok der, hvor de fleste ender og blev nærmest suget mod den store port ind til parken midt i byen. 

St Stephens Green er fantastisk smuk, så  mange forskellige scenerier, når man går gennem parken, der har så  meget historie lagt til. Parken er ikke den eneste i byen, men måske den største og rummer glade og indre glade minder. 

For eksempel blev parken brugt om samlingssted påskeopstanden i 1916. I det hele taget rummer Irlands historie rigtig meget udnyttelse, krig, opstand, som viser sig over hele byen. 

Vi gik gennem parken, havde ikke styr på historien, nød solen vi ikke havde foreestillet os så strålende en uge i februar, inden vi gik ud i byen igen.

I det hele taget havde vi et fantastisk vejr gennem hele ugen. Det regnede stort set kun i det øjeblik, vi besluttede at tage tilbage mod vores logi - hver dag.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar