søndag den 7. august 2022

Overtnatning i Aalborg og bier

 

Vi er hjemme igen, efter en skøn uge i Aalborg. Aalborg er en smuk by, hvor middelalderbyen skinner igennem over det hele. Det er også en lille by, der er ikke langt til noget som helst. Byen vokser og de omkringliggende landsbyer er for en stor del en del af byen, samtidig med at der er stadig er grønne områder og følelsen af at landsbyerne stadig findes. 


 

Det er efterhånden mange år siden jeg første gang stødte på The Tall Ship Races, og vidste at Anders ville elske at se sejlskibe i massevis. Første gang jeg opdagede det, var det allerede forbi, senere gik det op for mig det er en årlig tilbagevendende begivenhed - da var det vist også slut. 

Siden gik det igen op for mig, at det ikke er hvert år skibene kommer forbi Aalborg. For nogen år siden en var de forbi Sydspanien og Portugal, og dengang snakkede vi en del om at henlægge ferien til netop det område. Men så kom Corona...

I år endte de igen i Aalborg. I år besluttede at nu skulle de være. I år gjorde forskellige omstændigheder, at vi blev usikre på, om vi kunne komme af sted, og derfor endte det med at være ret tæt på, inden jeg satte mig ned og fandt overnatning. Jeg troede det skulle blive sværere, end det viste sig at blive. Specielt fordi vi efterhånden er blevet noget kræsne i forhold til hvordan vi bor. 

 


 

Det viste sig slet ikke at være så svært. Vi fandt overnatning cirka syv kilometer fra centrum, i udkanten af en af de omkringliggende landsbyer i et nybygget hotellejlighedskompleks. Det betød at vi havde det hele for os selv, der var god plads og der var det vi skulle bruge. 

Selve lejligheden var tydeligt helt ny. Den indeholdt det den skulle, inklusive vaskemaskine. Det var ret lækkert, og efter en dag i meget regn, var det skønt at kunne både vaske og tørre, inden vi skulle ud igen. Min eneste og måske største anke, er at indretningen er lige en tand for spartansk. I forsøget på at gøre indretningen så stilren som muligt, er skabe og skuffer forsynet med fræsede håndtag, der nærmest ikke kan ses, og gør det svært at åbne. .Samtidig er vægudsmykningen lige præcis lille nok til at det rungede i stue/køkken.

Det er småting og vi var glade for vores logi. 

 

 

Busforbindelserne i Aalborg er gode. Vi havde flere muligheder  for at komme ud og hjem. Faktisk  standsede fjorteneren nærmest lige foran vores gadedør. Det var så ikke den vi brugte mest. Flest gange gik vi gennem den nærtliggende park., hvor der både var lækkert at gå, fyldt med Pokemons og et temmelig stort bihotel til mange forskellige arter, sammen med beplantning bierne holder af. 

Faktisk oplevede vi at Aalborg gør sig temmelig meget i forhold til insekter og miljø.

En anden gang kunne jeg godt finde på at undersøge muligheden for at leje cykler. Cykler kunne have været et godt alternativ til bussen.  







Ingen kommentarer:

Send en kommentar