søndag den 20. november 2016

I mere jordnære omgivelser


Efter turen helt oppe ved skyerne, var det rart at være noget mere jordbunden. Så det var vi. Vi gik så langt ned som vi kunne, samtidig med at vi stadig stod på jordoverfladen og gik hele vejen langs venstre side af Seinen til Pont Neuf.


Ved Seinen - Paris

Ved Seinen - Paris


Det var hyggeligt at gå langs floden. Langt det meste af vejen kunne vi gå langs promenaden ved floden, under broerne og væk fra bilerne. Kun ganske få steder måtte vi op på gadeplan og krydse over, inden vi igen kunne komme ned langs floden.

Der er smukt langs Seinen i Paris. Vi mødte fine skibe, smukke broer, guldbelagte firben og en hel masse sjov og leg. Flere steder langs flodkanten er opstillede borde- og bænkesæt med påmalede spillebrætter som skak, mølle, dam og backgammon. Jeg ved ikke om man skal medbringe brikkerne selv, eller om det er muligt at låne. Jeg kunne godt forestille mig et udlån, der hører sommeren til.


Ved Seinen - Paris

Ved Seinen - Paris

Ved Seinen - Paris


Legemulighederne var også i højsædet, flere steder mødte vi labyrinter, hinkeruder, løbebaner og andre sjove legemuligheder malet på astfalt eller faldunderlag. Emilie hinkede og hoppede og afprøvede lidt af hvert, inden vi kom forbi et stort verdenskort, og hun valgte at tage hjem.

Fra flodniveauet er der også udsigt til mange af de gamle smukke bygninger Paris er fyldt af, Musee d’Orsy, den gamle togstation knejsede flot lige over os, mens forposten til Louvre ligner et lille hyggeligt sommerslot, inden vi nåede så langt, at det floder sig ud i hele sin længde og viser, hvor stort og enormt det egentlig er.


Pont Alexandre III - Paris

Pont Alexandre III - Paris

Pont Alexandre III - Paris


Vi gik forbi Pont des Arts, der tidligere var fyldt med hængelåse som symbol på alverdens kærlighed, men som nu er helt fri og med nye gennemsigtige sider af en form for glas. Plexiglas formentlig. Den smukke gamle, spinkle bro fra Napoleons tid kunne ikke bære vægten af de mange tusinde låse, og var tæt ved at kolapse, da byen greb ind og fjernede ikke bare låsene, men også muligheden for at hænge nye op.


Louvre - Paris

Boghandlere i Paris


Det afholder dog ikke folk fra at hænge låse op, som vi også mødte mange sælgere af. Fra de fine bogstader langs floden, som er så typiske for Paris er der blandt gamle bøger, plakater og souveniers også salg af fine håndmalede hængelåse til ophæng alle de steder, det er muligt.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar