torsdag den 17. november 2016

Geilsk ti års mystery


Gennem de sidste ti år har Bente Geil lavet det ene finurlige strikdesign efter det andet. Hendes opskrifter er fyldt med sjove tiltal, skæve ideer, afsindige navne og nye vinkler, der gør det sjovt at strikke.

Jeg har ikke strikket ret mange af de Geilske opskrifter, trods de mange gode ideer og skøre indfald, som jeg synes er fantaktiske er det alligevel sjældent nok til at jeg kan se mig selv i det. Samtidig må jeg indrømme, at når noget bliver for populært står jeg af.

Jeg har altid hyldet forskelligheden – specielt i valg af påklædning, og jeg har aldrig ville ligne de andre. Jeg tror det er en afstikker af de tanker, der får mig til at vælge fra, når for mange vælger til. Det holder så alligevel ikke, for gennem tiden har jeg strikket mange projekter, som går sejrsgange.

Noget af det jeg også har delt med mange er strikke mysterier, og da Bente Geil i forbindelse med tiårsjubilæet slog sig op som mysteriestrikker, hoppede jeg på.


Geilsk Mystery Resume


Det tredie clue er strikket. Hvert clue er et dyk i det Geilske designunivers og tur tilbage gennem ti år med strik. Gamle mønstre findes frem, og dukker op i en ny version.

Andet clue indeholdt en buket blomster, som ganske vist kræver tungen lige i munden, men som jeg synes bliver lettere og lettere som pindene vokser i antal. Alligvel havde så mange problemer med blomsterne at tredie clue var vedlagt et alternativ til det omstridte andet clue.

Det kunne jeg ikke sidde overhørrigt. Jeg kan ikke modtage et clue – og så ikke bruge det. Altså tilføjede jeg det ekstra clue som et clue nummer to en halv, og mit mystiske strik har nu fire takker i stedet for de forventede tre.

Det er muligt jeg løber ind i problemer senere i forhold til antallet af masker eller pinde. Det er også muligt jeg ender med for lidt garn – den vinkel var jeg allerede i tvivl om da jeg startede. Men jeg har lavet om på strikkede mysterier før i processen og strik er fleksibelt, så mon ikke det nok skal ende som et sjal.

I øvrigt strikkede jeg to pinde ekstra af det indskudte clue, inden jeg startede clue tre. Det undrede mig at det oprindelige clue 2 løb over 24 pinde, mens det alternative kun skulle strikkes over 22 pinde. De ekstra to, gjorde dem dels lige høje, dels startede jeg clue tre med samme mønsterpind i clue to, som havde jeg fortsat helt efter planen.


Nu er det spændende, hvor vi videre skal hen…


2 kommentarer:

 1. Jeg vidste, at du ville ændre på opskriften�� Jeg er også med, men gør som Bente Geil siger...
  Det er ret sjovt at deltage!

  SvarSlet
  Svar
  1. AC, det tager jeg som et kompliment - og så ændrede jeg i øvrigt også i det næste clue. Det blev for kedeligt :)

   Slet