lørdag den 15. oktober 2016

Westknit Mystery 2016


Stephen West er vist efterhånden et ikon inden for strikdesign. Han formår som få at kombinere på overraskende og fabelagtige måder, der gerne ligger langt uden for normen og er afsindigt sjovt at strikke.

Hvert år laver han et Mystery Shawl. I år er ingen undtagelse.


Building Blocks - Westknits Mystery Shawl 2016 Clue 1


I virkeligheden er jeg ikke virkelig begejstret for Hr Wests designs, og af de fire foregående Mystiske sjaler jeg har strikket, bruger jeg kun et. Men underholdningsværdien sammen med utrolig velskrevne opskrifter betyder alligevel at jeg har besluttet at strikke med år efter år efter år.

I år er selvfølgelig ingen undtagelse. Da eventyret med plantefarvet garn var på sit højeste, besluttede jeg at det ville være helt på sin plads at strikke et tosset projekt med et andet tosset projekt. Og sådan gik det til at jeg for en uges tid siden stødte på noget af en udfordring.

Årets Westknit Mystery kræver fire farver. Alle fire farver kræver noget mere garn end hvert af mine solfarvede nøgler. Altså er jeg allerede bagud. Stephen foreslår i første clue at har man mere af nogle farver end andre, bør de bruges til farve A og B og sådan gik det til at farve A og B nærmest valgte sig selv mellem mit ret begrænsede, temmelig spredte farvemæssigt lager af plantefarvet garn.


Building Blocks - Westknits Mystery Shawl 2016 Clue 1


Jeg har to nøgler lilla farvet med blåtræ. Altså blev farve A den lilla. Jeg er startet med den gennemfarvede og lægger den melerede til, når jeg løber tør.

På samme måde var der ingen anden mulighed for farve B end de to forholdsvis forskellige nøgler, der begge involverer sorte bønner. Igen er jeg hoppet på den mørkeste og det første forsøg som det først strikkede. Senere er der plads til det noget lysere og mere varierede.

Derefter blev det svært. Og i den grad uden for min komfortzone. Uanset hvordan jeg kombinerede de resterende farver blev det meget… farvefyldt. Jeg har det bare bedst med farver, der kan samles inden for et afgrænset område af farvecirklen. Det var ikke muligt her.

Jeg endte med at vælge valnød til farve C og rødløgsskaller til farve D.

Når jeg nu har det bedst med mindre forskelligartede farver overrasker det mig lidt, at jeg faktisk synes det første clue slet ikke er så ringe endda. Det hjælper helt sikkert at plantefarvet garn har en tendens til at ligge inden for samme valørfelt/tone/ducethed i farven.


Building Blocks - Westknits Mystery Shawl 2016 Clue 1


Andet clue er printet ud, men endnu ikke startet. Jeg tager det med til Paris. Det fylder ikke mere, end det er til at have med og mon ikke det passer meget godt til en uges strikketid mellem tøsehygge, kultur og byvandringer.


2 kommentarer:

  1. Det er altid spændende med hans design, jeg har dog en tendens til at springe hvert andet år over, da sidste års MKAL var noget mystisk - håber I får en skøn tur (;o}

    SvarSlet
    Svar
    1. Lona, jeg bruger ikke ret mange af de færdige produkter, men de er så sjove at strikke, at det vinder over brugbarheden og mystikken :)

      Slet