torsdag den 26. marts 2015

Lille bitte


Efter at have talt om det længe fik vi endelig købt og sået frø til tomater og chili i weekenden.

Vi har også sået minimeloner, der skulle smage af lime. ramsløg og noget andet, der gerne ville forspire inde. De står alle i vindueskarmen i bakker der tidligere indeholdt champignon eller andet, der kommer i emballage uden huller.


Lille bitte


Siden har vi forgæves spejdet efter spor på liv.

Jeg synes jo sådan nogle frø burde virke som bønnerne fra Hans og bønnestagen

I morges skete der endelig noget. En enkelt lille bitte spire har fundet vej gennem den mørke muld.

Det er næsten magisk.

Russian Plum. En dyblilla tomat, som så helt vildt flot ud på billedet og forhåbentlig smager lige så godt.

Den er i hvert fald fin.


4 kommentarer:

 1. åhmen altså ! Jeg skal jo til agt komme igang med det der forspiring også. Hár allerede bestemt hvad det skal være, og hvor det skal ende i haven, men så kom jeg ligesom ikke videre. Ligesom sidste år, og året før - det er endnu ikke lykkedes mig at komme igang med det. MÅ tage mig sammen ;-)

  Fin lille spire, har du drivhus den skal ud i efterhånden ?

  KH Maria

  SvarSlet
  Svar
  1. Maria, de hardcore har vist været i gang i flere måneder efterhånden. Jeg tror aldrig jeg bliver hardcore, men vi har en lille have uden drivhus, men med plads, når spirerne bliver store nok til at overleve ude.
   Der går nok nogle dage endnu :)

   Slet
  2. Ja ikk, jeg tror også profferne har forspiret i karme og døre i hundrede år efterhånden... Nåmen det MÅ sgudda kunne nåes endnu, i hvert fald lidt af det ;-)
   Vi har heller ikke drivhus, men tænker også det er muligt med tomater på friland. Drømmer ellers om sådan et lille 'skabs'drivhus lavet af gamle vinduer. I år bliver det vist ved drømmene, der er så meget andet at se til pt.

   God weekend til dig.

   Slet
  3. Maria, sidste år havde vi en enkelt tomat i en potte på altanen. Det gik fint, selv i tredie sals højde uden nogen særlig beskyttelse. Jeg tænker der er mere læ i en have i jordhøjde, så det skal nok gå :)

   Slet