lørdag den 3. december 2011

En lang skøn dag


Lørdag startede tidligt. Og langsomt. Jeg havde god tid.

Da klokken rundede ni, fik jeg fart på, sadlede cyklen og satte kursen mod Vanløse og Nørkleriet, for at finde garn til det ottende og sidste par af de eftertragtede adventssokker.

De øvrige er strikket af det sokkegarnskurven indeholdt. To par af udelukkende smårester, resten i samme farveforløb for et helt par. Men der manglede lige det helt rigtige til det sidste par.

Fra Vanløse havde jeg bedre tid end beregnet, og overvejede et kort øjeblik at fortsætte til hest mod byen og Filmhuset. Der var stiv kuling den forkerte vej, så jeg valgte i stedet den langt lettere mulighed og hoppede med cyklen på toget til Nørreport. Og glædede mig over muligheden for gratis cykelbefordring i S-togene.

Fra Nørreport trak jeg ned ad Gothersgade og endte på SULT – Filmhusets restaurant. Her havde fire af de tøsede kolleger sat hinanden stævne til brunch, snak og dejlige timer.

Man går ikke sulten fra SULT. Sjældent har jeg set så overdådig en buffet. Der var alt hvad hjertet begærer, foruden alle de drikkevarer vi kunne ønske med i prisen. Vi gik nærmest i pendulfart mellem bord og buffet, mens personalet var vedkommende og yderst professionelle.

I Filmhusets biograf vises der mange film for børn, og børn er velkomne på SULT. Og der er plads til dem. Selvom der var mange børn, hørte vi ikke nogen af dem. I stedet hyggede de sig, havde det sjovt. Der var rig mulighed for både at hoppe rundt, uden at genere eller ligge på gulvet og tegne på store ark papir.

Efter et par timer nærmest trillede vi ud fra restauranten, og satte kursen mod Torvehallerne. Det er ikke nogen dårlig ide, at spise sig stopmæt inden mødet med alle fristelserne, delikatesserne og luksusmulighederne i Torvehallerne. Vi kiggede, vi snusede, vi nød, men ikke en enste smagsprøve var der plads til. Ej heller lysten til indkøb af alle fristelserne – vi var simpelthen for mætte.

Jeg har flere gange stødt på iagtagelser af høje priser i Torvehallerne. Min umiddelbare oplevelse er, at der er ikke dyrt. Stedet bugner af cremen af luksus. Lækkert og indbydende tilbyder alle luksus til den der ønsker. Luksus koster, og – tænker jeg, der er sikkert også en husleje af de højere på det nye mondæne sted i København.

Jeg runder gerne en anden dag… Også gerne en dag uden helt så mange gæster.

Efter rundturen sagde vi pænt farvel, ønskede fortsat god weekend og glæder os til at se hinanden igen på mandag. De øvrige tre gik mod toget, mens jeg hoppede på dyret og satte af mod Vesterbrogade, en pizzaafhentning og resten af dagen i Bedstevenindens selskab.

Mens jeg slog mig på theen, stadig følte mig trillende af mæthed og fandt strikketøjet frem, stoppede Sille sig med pizza. Undervejs lod vi begge munden løbe, indtil den første sok af det sidste par var færdigt og klokken mange. Jeg pakkede sammen og cyklede hjemad i en kold aften uden strid blæst.

2 kommentarer:

  1. Det var også præcis det, jeg tænkte om Torvehallerne.
    Mums - de har nogle lækre ting!

    SvarSlet
  2. Det har de Christunte. Men ikke så meget plads :)

    SvarSlet