søndag den 4. december 2011

At flytte et kælderrum


Da søndagen var blevet dag, Anders fået øjne og solen kravlet højest op, ringede vi efter 3x34 og bar indholdet af det sammenpakkede kælderrum ud på gaden.

Vi var i god tid, så mens Anders holdt skansen, gik jeg på tanken efter kold cola og noget at fylde på med.

Tilbage hos Anders havde Søren lige ringet. Søren viste sig at være vores tildelte chauffør, men der var meget i vejen, og noget med, og også lige. “Men Anders,”, sagde Søren, “det er ikke noget problem. Der er masser af vogne, og jeg ringer lige til hovedkontoret, og får dem til at sende en anden vogn!”.

Godt så.


Det ser ud af meget, når indholdet af et kælderrum er spredt tilfældigt ud over fortovet...


Efterhånden blev det koldt. Heldigvis er der masser af stole i vores kælder, så vi flytttede ind i opgangen, satte os til rette, fandt spil på telefonen og strikketøj i tasken, og ventede.

Efter tre kvarter uden ny vogn eller ny chauffør, ringede Anders til Hovedkontoret, der ikke havde hørt det mindste fra Søren og ikke viste andet, end vi og vores pakkenelliker skulle have været afhentet for længst. Men han ville lige se, og vi ventede lidt mere.

Mens Anders løb op ad trapperne og bryggede the og kaffe til forfrosne sjæle, sad jeg i opgangen og høstede flere sjove samtaler med andre af opgangens beboere. Det viser sig, der er lige så mange løsninger på tømning af kælderrum, som der er beboere – sådan cirka.

Sådan cirka samtidig med at Anders kom med varme i rejsekrus, dukkede endelig den længe ventede vogn op, og ungerne ankom fra weekend i farfædrende hjem. Ungerne sagde pænt hej, vinkede da vi kørte og havde travlt med at komme ind i varmen.

Det gik hurtigt at fylde i, og endnu hurtigere at hælde af, da vi nåede frem i til skolen. Vores nye chauffør var endda så genial at køre så tæt på døren, som det lod sig gøre. Jeg havde haft en forestilling om at alt skulle dumpes ude på parkeringspladsen, for derefter at bæres indendørs og først derefter finde vej til den skumle del af kælderen.


Hurra for strandstole, når tiden skal slåes ihjel


At læsse på en vogn, der først skulle befries for alle sammenklappede borde, der normalt bebor samme vogn, lirke ind i elevatoren og derefter ved lommelygters skær (jeg aner ikke, hvor lyset i kælderen skal findes) manøvrere gennem gangarealer flankeret af alt det, der i løbet af skolens tres år er endt i kælderen – en hel del ret spændende – for til sidst at ende i det lille rum, jeg havde fået anvist, tager til gængæld tid.

Heldigvis fandt vi lys i det lille rum og elevatoren hjalp gerne med alle de ture op og ned med og uden fyldt vogn, vi kunne ønske. At pakke så alting fylder så lidt som muligt tager også langt længere tid, end hurtigt ud og ind i en flyttevogn. Men det er hyggeligt og en lille smule mærkeligt at rende rundt på en tom skole, i dele af bygningen jeg normalt ikke kommer, når bare man er to.

Vi nåede lige at blive færdige, da Emilie sendte besked om ikke snart… Jo, kunne jeg melde tilbage og så gik turen hjem.

Nu venter pizza og cola og absolut ingenting resten af aftenen. Det er nemlig bedst efter at have slæbt kasser fra det ene sted til det andet. I morgen er der atter en dag, og jeg venter gerne til i morgen med tøjvask, og hvad jeg ellers kunne finde på af vigtigheder.

4 kommentarer:

 1. Hold da op for et arbejde.... Godt, at I er færdige!

  SvarSlet
 2. Ja det er altså skønt, Christunte :)

  SvarSlet
 3. Pyh ha, jeg håber søreme at jeres kælder bliver spritny og fin som en dagligstue at være i, med alt det mas i har været igennem. Hvor længe skal det egentlig vare??

  Knuuus
  Henriette ;)

  SvarSlet
 4. Henriette, jeg tror overhovedet ikke den bliver fin. Så vidt jeg har forstået, skal gulvet og væggene, op til 50 cm over gulvhøjde, vaskes og desinficeres. Andet sker der vist ikke.
  Det skulle tage omkring otte dage, men vi er enige om at vi ikke kan overskue at flytte tilbage i december.. så forhåbentlig er der dage uden sne i januar, hvor det hele kan komme den anden vej.
  Og så overvejer vi om ikke gulvet skal belægges med paller inden vi flytter ind igen. Når nu der alligevel er tomt og det er muligt at komme til :)

  SvarSlet