tirsdag den 2. januar 2024

Masker på en tirsdag - Uge 52

 

Ugen kort: 

  • Nytåret er slut, Oscar er hjemme igen og der er tid til at kigge tilbage på årets sidste uge.
  • Ugen bød på en hel masse Oscar.
  • Tirsdag hentede jeg ham hjemme til den almindelige tirsdagshygge og overnatning. Vi kørte til børnehavens legeplads i mørkningen og det var sjovt at lege helt alene uden andre børn. 
  • Onsdag havde jeg lovet at fodre snegle i Klubben. Oscar var med og vi hyggede på skolens legepladser. Sandkassen, der ikke har meget sand tilbage, blev til en swimmingpool og de små huse gav anledning til salg af varm kakao og æbleskiver.  På den store legeplads, blev balancen udfordret og det lykkedes at nå helt op til rutsjebanen, inden vi pakkede os sammen og kørte hjem til aflevering.
  • Emilie tog til Fyn og Josefine, for at fejre nytår. Jeg fulgte hende til toget og vi  har nydt dagene alene hjemme. 
  • Julen blev pakket ned. 
  • Amalie blev syg, og jeg hentede Oscar, der måtte med i centret og biblioteket hvor bøger skulle afleveres. Vi hyggede og Oscar handlede en bil i den sjove butik. Vi nåede helt hjem og legede med modellervoks, inden Daniel fik fri fra arbejde og hentede ham hjem. 
  • Jeg klippede til to kjoler af et par dynebetræk, jeg fik af Emilie i julegave. Jeg er ikke nået til at sy dem. 
  • Vi havde fornøjelsen af Oscar nytårsaften, og endnu engang hentede jeg, og fik det hele med, så han kunne afleveres i børnehave tirsdag formiddag.
  • Vi havde en hyggelig nytårsaften. Vi spillede Kalaha, fyrede børnekrudt af og spiste fiskefrikadeller og is, helt efter barnets ønske. Han fik lov at blive  længe oppe, og holdt sig vågen helt til midnat, men så synes jeg også han skulle i seng.    
  • Han sov længe dagen derpå. 








Læse: 

Jeg læste bogen færdig, den tog en drejning, jeg ikke umiddelbart havde set komme og Ruth måtte sammen med Harrys kone samarbejde for at udgå en katastrofe. 

Nelson endte fortællingen med at se indad og der er bestemt lagt op til mere i trekantsdramaet Kone - mand - elskerinde. 


Strikke:

Fjerde søndag i advent pakkede jeg et lyserødt fed strømpegarn ud, som var planlagt til at skulle tilfalde Emilie. Faktisk havde hun ikke fundet det i min kasse med strømpegarn, men på  sin egen hylde med garn, som moar senere skal strikke af.

Hun havde også besluttet hvilke strømper der skulle strikkes. 

Hun ønskede mønstret fra  Juliana Socks med kanten fra Auni Socks Fingering. Jeg købte opskriften til kanten, men mente nok at jeg selv kunne gennemskue at lave smock  over rib. 

Jeg endte med at strikke kanten tre gange, før jeg var tilfreds. Første gang synes jeg ikke den blev pæn, anden gang vendte jeg den på hovedet, synes resultatet var rigtig fint, men måtte erkende at jeg havde talt forkert og manglede fire masker, for at ribmønstret kunne passe, og måtte derfor på den igen.

Jeg er ikke udpræget vild med at sno garn om masker. Det tager lang tid at flytte til hjælpepind, snørre og strikke videre, men de skal nok blive færdige, Det er en af den mønstre, hvor jeg godt kan glæde mig til foden, hvor mønstret kun findes på oversiden. 




Ingen kommentarer:

Send en kommentar