mandag den 21. november 2022

Masker på en søndag - Uge 46

 

Ugen kort:

  • Efter en uge uden (sygdom) havde vi besøg af Daniel og Oscar, der kom, så og sejrede, inden ture gik hjem igen. 
  • Oscar er nået til fasen hvor Hvorfor bliver sagt igen og igen.  
  • I Håndværk og Design er vi gået i gang med symaskinekørekortene. Til trods for en håndarbejdslæreruddannelse har jeg aldrig taget et symaskinekørekort (eller et andet kørekort) og er glad for at blive taget i hånden, så jeg kan selv næste gang. 
  • Vi bagte pizza over bål. Det er anden gang, og absolut ikke sidste gang. Jeg kan godt lide når børnene skal være med til madlavningen over bål.
  • Vi holdt arbejdsmiljøgruppemøde og undrede os en smule over at svarene på den nys overståede APV ikke er kommet endnu. De kommer næste uge, med der har vi ikke møde. Undersøgelsen er taget online, og man kan undre sig over hvor lang tid det tager at samle noget sammen, der burde ligge klar med det samme. Vi venter bare til næste møde. 
  • Brandalarmen gik igen - igen. Vi har haft fire brandalarmer i løbet af en uge. Der var ild den ene gang, resten handlede om at glemme at tænke sig om, eller store elever, der tænker at ingen opdager hvis man lukker sig inde på et toilet og ryger...
  • Jeg har været hos optikeren og snakket linser. Nu kan jeg se igen. Det var en god oplevelse, specielt fordi optikeren tog sig god tid og prøvede flere muligheder af. Hun endte med monosyn, så jeg har en linse til langt syn i det ene øje og en linse til at se tæt på det andet øje. Det virker perfekt. Jeg gik derfra efter en time.
  • 5.Y blev færdige med deres vindmøller, der indgår i deres første projektarbejde, og som skal med, når de i næste uge skal helt ind til Københavns Rådhus og fremlægge sammen med andre elever fra andre skoler. De var alle enige om at projektarbejde giver noget andet, end blot at læse i en bog. At de var ude og se en mindre vindmøllepark og  fik lov at komme helt tæt på, har været en fantastisk oplevelse, der gav dem læring, de husker bedre end havde de læst om det.
  • Louise og jeg kørte til Ballerup og BUPL for at høre om fremtidens fritidspædagogik. Det var spændende og har i den grad givet stof til eftertanke. 
  • Lørdag gik turen mod Lolland, Rødby og Henriette, som jeg ikke har set alt for længe. Fem år regnede vi os frem tid. Bettina foreslog at stoppe i Præstø på vej derned og pludselig var der garn til den trøje jeg længe har overvejet materialer til.
  • Emilie leger med chokolade og er i gang med at lave fyldte chokolader som afskedshilsen, når praktikken snart er slut og skolen igen bliver hverdag. 
  • Hun skal forsvare sig opgave i morgen og er en smule nervøs. Jeg tænker hun klarer det med bravour.









Læse: 

Jeg er nået halvvejs i Flammernes Pokal. Harry er valgt som deltager i turneringen i magisk trekamp, han har Mødt Rita Rivejern og den Ungarnske Takhale. Jeg kan være i tvivl om hvem der er værst. 

Med den viden jeg har, fordi jeg allerede har læst bogen for år tilbage, er der helt sikkert ting jeg tænker anderledes om denne gang. 

Jeg er underholdt og ser frem til næste udfordring, der indeholder et gyldent æg.

 

Strikke:

Jeg viste det her projekt for et uger siden, men dengang var bundfarven lysere. Jeg købte den mørke, men kunne ikke få nok  og valgte derfor også den lyse. Jeg havde en ide om at skulle starte med den lyse og skifte til den mørke undervejs. 

Det var ikke nogen god ide. Da jeg skiftede, stod det klart at den mørke bundfarve er meget bedre til den lyse del af det håndspundne, som jeg bruger som mønsterfarve. Efterhånden som mønsterfarven bliver mørkere, kan det godt være den lyse alligevel skal i spil. 

Jeg vil egentlig helst undvære, men jeg er endnu ikke overbevist.

Jeg er snart færdig med mønsterstrikken og glæder mig helt til at kunne dele og nøjes med retstrik. Jeg har  nemlig slet ikke nogen projekter der er helt simple og uden at skulle tænke. Det kunne jeg godt bruge et enkelt af - bare ind imellem. 






Ingen kommentarer:

Send en kommentar