torsdag den 25. juni 2015

Mens timerne drøner af sted


Der er ved at være styr på alting.


Bornholm - april 2015


I gar var den sjoveste, længste og mest afslutningsmæssige i lang tid. Jeg fik sagt farvel til årets skønneste klasse, en klasse jeg godt kan være ked af ikke at skulle have næste år, men som jeg selv har været med til at vælge fra. Jeg kan ikke det hele – heller ikke få i pose og sæk.

Det var også i går at projekt “lær-at-opføre-sig-ordentligt-a-la-Emma-Gad” stod sin prøve. Jeg havde dækket op efter alle kunstens regler (og med de muligheder der er på en offentlig institution). Jeg havde bagt kage i lange baner og præcis på slaget stod størstedelen af klassen klar.

Ingen tvivl om at det har været et stort projekt, og heller ingen tvivl om, at med mandefald og manglende personale til følge, var der en smule stress over feltet til sidst. Men da jeg kunne lukke døren til det dækkede bord og byde de glade unger velkommen, var det en fryd. Det var om muligt det sjoveste jeg har oplevet længe. De slog nærmest knuder på sig selv i forsøget på at overgå hinanden i perfekt opførsel, pli og dannelse. “Det smager Fortrinneligt”, “Vi De være så venlig at række mig…”, “Eders kager er fabelagtige” og anden i den dur løb over bordet, mens de med jævne mellemrum tog både sig selv og hinanden i at gøre ting man ikke må. Have albuerne på bordet, for eksempel…

Der var masser af kage tilbage, da vi sluttede, og dermed fik børnene i Klubben også lov at smage. Eleverne fra kagebordet nåede også at løbe med “sølvtøjet”, for i Emma Gads tekster havde de læst at man ikke må tage sølvtøjet med sig – med mindre ingen ser det. Heldigvis havde de hverken brug for gafler eller fade, så jeg fik det hele retur.

Tilbage i Klubben, havde chefen set i øjnene at to var for lidt. Han havde fundet en ekstra vikar, og stod selv parat til at sørge for opvasken, så jeg kunne sendes videre til Hobby og de syv-otte tøser, der længe havde ventet forgæves efter at kunne knytte et armbånd eller to.


Klar til Rosklide festival 2015


Dagen sluttede med informationsmøde om det at være frivillig på Roskilde Festival. Jeg er blevet en del klogere, og har nu både medarbejderarmbånd og armbånd til medarbejdercampen. Jeg er også ved at have styr på det mere logistiske af sagen. Liggeunderlag er fikset, teltet fundet frem (jeg skal bare lige huske at tage det med hjem) soveposerne lokaliseret, vådservietter og håndsprit købt i både små og store portioner, så vi kan tage med os og have i teltet og forhåbentlig hæve oplevelsen af hygiejnestandarten.

Det er femogtyve år siden jeg var til Roskilde sidst. Jeg vidste godt at arrangementet er vokset noget siden. Jeg troede bare stadig at området ville bære præg af landsby. Men når jeg kigger på kortet (og heldigvis fik masser af hjælp til at finde det mest nødvendige) kan jeg konstatere at landsbyen vist er vokset til en storby.

Jeg kan mærke jeg begynder at glæde mig.


Klar til Roskilde festival 2015


I dag står der velkomstfolder på programmet. Den skulle gerne være klar, printet og foldet i en hel del eksemplarer inden jeg går hjem. I aften venter dimissonsfest for niendeklasserne, og selvfølgelig skal jeg med. I morgen har jeg fri – Emilie skal hentes hjem. Og så står der ferie i kalenderen.


Vildt!


4 kommentarer:

 1. Ja, den "lille" lokal havefest starter i morgen og hvis det går, som det plejer, så hører vi opvarmningen, men intet til selve festen.

  Rigtigt god fornøjelse og hyg dig med nogle forhåbentlig fede koncerter samt skønne oplevelser.

  Hilsen er sendt fra en, der næsten er nabo til festival området.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Trine, ja jeg kan forestille mig I for god glæde af larmen.
   Dengang jeg gik i skole, havde jeg et par klassekammerater, der boede i Vor Frue. De tog som regel hjem, når vejret blev dårligt, eller de skulle i bad. Dengang var der et stykke vej fra pladsen til landsbyen - nu ser det (på kortet) nærmest ud som om byen er blevet opslugt at festivalområdet.
   Trods al mulig sjov og gode oplevelser, kan jeg godt forstå hvis det ikke er det bedste sted at bo den første uge af juli :)

   Slet
 2. Det genere os ikke altså bort set fra man i samtlige af byen butikker stort ikke kan købe andet end øl, øl, øl, dåse tun, toast og slik, men festivalens gæster hygger sig og der er mange sjove indfald i byen, som for eksempel en otte meter høj orange badeand ved siden af Vikingeskibs Museet.

  Vi plejer, når vi selv deltager i havefesten, at sove hjemme hos os selv, men som skrevet, vi bor jo også næsten lige ved side af.

  Hyg dig og hav det skønt.

  SvarSlet