lørdag den 12. november 2016

Intersect


Jeg startede Intersect i toget på vej gennem Danmark og Tyskland mod Berlin, i sommerferien. Den blev færdig cirka fjorten dage før vi tog til Paris. Defor gav det vildt meget mening at finde et fint sted i byernes by at lave photoshoot.

Jeg forestillede mig at toppen af Montmartre kunne være et godt sted, derfor gik vi en tur rundt, og fandt et par steder at forsøge med opstilling og billeder, inden dagen gik og programmet fortsatte.


Intersect af Norah Gaughan

Intersect af Norah Gaughan


Personligt synes jeg godt det kan aflæses i billederne at vi havde det temmelig sjovt, mens Emilie i et væk trykkede på udløserknappen og jeg forsøgte at se mest fordelagtig ud. Også selvom de ikke allesammen er lige skarpe. Undervejs røg også et par selfies i maskinen, for selfies hører teenagere til, og om ikke andet er de sjove at se på, når billederne bagefter fiskes ud af kameraet.

Intersect er et af de mere interessante stykker strik jeg længe har strikket. Strikkeretningen skifter for hver ny del, og selvom der bliver strikket masker op i det allerede strikkede, og til dels også strikket sammen, er der også en hel del montering. Jeg monterede så meget som muligt hen ad vejen. Mest fordi det gav mening. Det er ganske simpelt svært at prøve det hidtil strikkede, når skuldersømmen ikke hænger sammen.


intersect11

intersect22


Jeg lavede to ændringer til den oprindelige opskrift. Den ene kan kun ses på bagsiden, den anden er til gengæld langt mere synlig.

Det fine snoningsmønster, der ifølge opskriften er fint på både for- og bagside, synes jeg ærlig talt ikke var så fint på bagsiden. Jeg manglede en snoning, så for og bag blev ens. Det var en enkel ændring i mønstret, som godtnok krævede en snoning med vrangmasker, men som jeg er temmelig tilfreds med.

Jeg kan ikke huske hvilken række i mønstret den ekstra snoning skal lægges ind, men den retsiderække, der ikke indeholder nogen form for snoning. Jeg håber det er forklarng nok.

Min anden ændring handlede om ærmerne. Ærmerne på den originale model er meget stramme. Jeg kan ikke lide stramme ærmer. Samtidig har det oprindelige ærme en ribkant forneden. Det forstyrrede i min optik at ærmet pludselig skulle udstyres med en ribkant, der ingen reference har til resten af mønstret. Resten af det oprindelige ærme skulle være helt glat. helt uden snoninger.


Intersect af Norah Gaughan

Intersect af Norah Gaughan


Jeg var ikke i tvivl om at der skulle indarbejdes snoninger i ærmet. Men jeg var længe i tvivl om hvordan. Min første tanke var en lodret snoning op ad midten af ærmet. Problemet med en lodret snoning midt i ærmet var, at bærestykkesnoningen ikke ligger midt på skulderen, men bag på skulderen. Det ville betyde at en snoning midt i ærmet enten ville møde snoningen øverst på ryggen skævt, eller at en snoning på ærmet skulle flyttes et stykke bagud for midten. Ingen af dele tiltalte mig.

Da ideen at gentage det vandrette stykke fra bagerst på trøjen dukkede op, kunne jeg godt undre mig over ikke at have tænkt det fra start. Personligt er jeg rigtig glad for den løsning, som jeg synes passer trøjen meget bedre end den helt malplacerede ribkant, der ikke har nogen referencepunkter til resten af trøjen.

Jeg strikkede stykket nederst på ærmet langt nok til at det ikke sad for stramt øverst, når jeg lagde det om armen. Herfra samlede jeg masker op, så antallet passede til længden af manchetten, og strikkede ærmet efter mønstret. Det betød at jeg havde en del flere masker og dermed fik et noget bredere ærme – helt som ønsket. Selvom ærmet var en del bredere end opskriften antydede, var det ikke svært at sy det pænt til i ærmegabet.

Endelig er der vist ikke meget andet at sige, end jeg er rigtig glad for resultatet. Jeg overvejer om ikke et bånd langs skulderen vil være en god ide, men hidtil er det ikke blevet til noget. Og sådan er der så meget.








Design: Intersect af Norah Gaughan.


Garn: Blackhill Højlandsuld fra Garnudsalg i farven Grøn Hvede. Jeg havde bildt mig selv ind, at den skulle strikkes med dobbelt tråd og havde derfor to cones med hjem, da vi i sommers var i Ålborg. Det skulle den ikke. Men farven er skøn, så det gør ikke noget jeg har mere til senere projekter.

Der gik 371 gram garn til hele trøjen.


Pind: 3½ mm. Jeg strikkede på rundpind – helt som jeg plejer.


Størrelse: Jeg strikkede efter størrelse 20 1/4”.


Intersect af Norah Gaughan

Intersect af Norah Gaughan


Bemærkninger: Det har været et skønt stykke strik. Jeg tilsatte en ekstra snoning på bagsiden (strikket fra retsiden) og lavede ærmerne om.

Jeg strikkede 12 gentagelser af mønstret langs forkanten nederst på ærmet. Efter sammensygning samlede jeg 68 masker op og strikkede resten af ærmet glat. Jeg startede omgangen under armen og tog en maske ud på hver side af omgangstarten på hver 8. pind 12 gange.

Herefter lukkede jeg ærmekuplen af efter opskriften og lukkede øverst med en sloped bindoff. Det giver en pænere aflukning uden hakker, som er lettere at sy pænt i. Jeg er sikker på at Youtube har mange bud på en instruktionsvideo.


Intersect af Norah Gaughan


Har du lyst til at se flere billeder af trøjen, kan den ses lige her på Ravery.


6 kommentarer:

  1. Skønne billeder og du er da en ørn til det strik :-) God weekend til dig

    SvarSlet
    Svar
    1. Lene, jeg kan slet ikke lade være :)

      Slet
  2. Den er helt utroligt flot! Fed farve og det er virkelig flot med snoningsmønsteret.

    SvarSlet
    Svar
    1. Christunte, jeg vidste bare jeg skulle strikke den, da jeg så mønstret første gang :)

      Slet
  3. Skønne, skønne billeder. Glæde stråler ud. Smuk strik, som klæder dig rigtig godt

    SvarSlet