søndag den 5. juni 2016

Konference


I torsdags var jeg til konference. Overskriften var Pædagogen i skolen. Det var en lang dag, med et langt program, og da sidste taler gik på scenen, var min hjerne så overophedet at jeg godt kunne høre, at hun sagde noget klogt, men jeg kunne ganske simpelt ikke forstå det.


Byg en and


Langt senere, da dagen var gået på hæld og jeg var blevet lidt friskere igen, begyndte brudstykker af dagens mange fortællinger at dukke op. Også fra den sidste taler, som min hjerne åbenbart alligvel havde fundet plads til at lagre et sted lang bagi.

Det var en spændende dag. Vi hørte på folk fra ministeriet, fra professionshøjskolen, fra formanden for skolelederforeningen og praksisfortællinger fra folk med fingrene i kasedåsen – pædagogerne selv. Vi blev udfordret, provokeret og belært. Vi hørte nyt og noget der var knap så nyt. Meget kunne vi relatere til og andet satte gang i de små grå.

Vi hørte om forskningsprojekter, ustyrligheden og om at navigere i en verden, der er fyldt med modsatrettede regler, bestemmelser og ideer. Der blev talt om pædagogen som fagperson, noget der længe har været svært at sætte ord på, men som alligevel begynder at dukke op som noget, der er noget værd.


Byg en and


Vi sad i varmen i en stor sal, blev bespist med sandwich, kage og masser af vand, vi lyttede mest og fik vinkler på skolepædagogikken, som er vigtige at have med. Skoleledernes formand Claus Hjortdal spurgte om vi husker at have hjertet med i skolen, eller om vi stadig var fritidspædagoger, når vi er i skole. Jeg indrømmer blankt at det sidste nok er det overvejende, for det er netop en af de ting, der er rigtig svære, når man som pædagog skal navigere i en ukendt verden og ikke ende som et forsøg på at være lærere.

Et kort øjeblik fik vi lov at være med. Det var da en gut fra Lego Foundation fortalte om inovation, om undersøgelser, om læring og god leg. Han udfordrede: Byg en and, sagde han og trods det lille antal helt ens klodser vi alle blev udstyret med, var der mindst lige så mange forskellige ænder, som der var mennesker i lokalet.


Vi gik derfra med ordene:
Husk at være den bedste version af sig selv, og ikke en dårlig kopi af en anden.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar