fredag den 10. juni 2016

København – Aalborg – Aarhus


Bettina og jeg lagde tidligt ud i morges. Turen gik i første omgang mod Odden og færgen til Aarhus.

Det lykkedes mig at møde nogen jeg kender på færgen, jeg møder ellers aldrig nogen – og havde det ikke været for modparten, der gjorde opmærksom på sig selv, var jeg da også gået lige forbi.


Musikkens Hus - Aalborg


Vel fremme, og gennem både havn og by, der i øjeblikket er udsat for renoveringer, ombygninger og vejarbejde, nåede vi hurtigt motorvejen mod Aalborg,

Jeg har aldrig rigtig været i Aalborg, det har jeg sådan set stadig ikke. Men nu har jeg da siddet ved havnefronten foran Musikkens Hus der er et temmelig imponerende bygningsværk, og spist frokost, men udsigt over Limfjorden og med en liflig vind i ryggen.

Den del af Aalborg jeg så, synes jeg er fin. Jeg gad godt se mere af Danmark, kende mit land bedre og opleve forskelligheden fra den ene ende til den anden.


Havnefronten - Aalborg


Fra vandet satte vi kurs mod Gug og Garnudsalg. Det er længe siden vi planlagde turen, og jeg har gennem den tid listet op og sparet sammen til et større køb. Jeg fik det med hjem, der stod på listen og lidt til, for Anders har udfordret og siger jeg skal købe noget, jeg ikke umiddelbart har brug for. Mindst tre gange, siger han, for jeg skal være væk tre dage.

Han siger det vel vidende, at jeg går i sort og ikke synes om at købe, hvis ikke der er et klart formål. Jeg gik fra butikken temmelig belæsset – og her hjalp det ikke at Sille havde sendt mig af sted med en temmelig tung liste.

Nå men nogen siger, at det under ingen omstændigheder ikke kan betale sig at køre så langt, uden at købe en hel masse. Jeg har købt en hel masse og nu er der garn til en trøje til Anders, en trøje til Daniel og en trøje til mig. Og så det der, der var pænt – og som jeg tror skal blive en hæklet kjole. Ja jeg har noget med kjoler for tiden. Og åbenbart gerne hæklede.

I Garnudsalg stødte Helle og Lona til. De har ligesom os planlagt turen for længe siden. Stor var fornøjelsen, da det for måneder siden gik op for os at vi havde planlagt nogenlunde samme tur. Samme bestemmelsessteder, samme overnatning men ikke samme befordring. Helle og Lona hoppede på bussen tidligt i morges, og havde egentlig planer om toget videre til Aarhus.

Det var der jo ikke nogen grund til, når vi kunne stoppe dem ind i Bettinas bil.


Aarhus domkirke

Aarhus


I Aarhus fandt vi hotel og værelser, inden sulten blev for øredøvende. Vi var ikke længe om at finde os til rette, inden vi igen befandt os på gaden på vej mod mad og dejlige timer i skønt selskab.

Vi har spist og vi har drukket drinks. Vi har stadig ikke helt styr på hvordan morgendagen skal se ud, eller i hvilken retning vi skal gå, men vi har en aftale om fælles morgenmad og et besøg i alle butikkerne, der deltager i Garnstafet plus et par stykker mere.

Så kan det vel ikke gå helt galt!


4 kommentarer:

 1. Det ser ud til, I er ude på en rigtig skøn tur. Aalborg er bestemt et bekendtskab værd (jo jo, jeg er aalborgenser) men jeg er også ret vild med Aarhus
  Fortsat god fornøjelse

  SvarSlet
  Svar
  1. Lydert, jeg er vild med Aarhus, men jeg ikke i tvivl om, at der er mange andre gode stedet i Danmark.
   Vi har haft en dejlig dag :)

   Slet
 2. Det var en skøn tur var det og dejligt at vi kunne få et lift fra Aalborg til Aarhus (;o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Lona, det var dejligt I ville med :)

   Slet