torsdag den 6. april 2023

Legolas Socks

 

Tredje gang var lykkens gang. Det er lykkes at færdiggøre sidste deltager i sokkerejsefællesskabet til Anders. Det holdt hårdt, jeg ændrede en del i opskriften, men nu passer de. De er fine og Anders er glad. 

Så er der jo sådan set ikke så meget mere at sige til det.

 

 

Jeg har generelt været glad for opskrifterne til de ni par strømper, der har været småting undervejs - som at opskrift og billeder ikke var ens - men det har ikke været noget som ikke kunne rettes med få midler. 

Indtil jeg forsøgte Legolas. De virkede bare ikke. Der er to størrelser - jeg strikkede dem begge, den ene svømmede Anders i, den anden kunne under ingen omstændigheder komme op  over hælen.Jeg blev lidt knotten og gad i hvert fald ikke strikke de dumme strømper - hvorfor de har ventet længe og til sidst.

For han skulle jo have alle ni.

 

 

Det garn der skulle have været brugt, blev til et par andre strømper, og jeg endte derfor med at go på jagt efter lækkert skovgrønt på sidste års strikkefestivaller, for ifølge Anders kunne strømper i Legolasformat kun være grønne. 

Jeg fandt garn i Nyborg i sommers. 






"Leaf and branch,water and stone: they have the
hue and beauty of all theese things under the
twilight of Lorien that we love; for we put that
love into all that we make."

- Elf of Lotrorien, Fellowship of the ring.



Design: Legolas Socks af Claire Ellen.


Garn: BLF Everyday i faen Emerald fra The Danish Dyelot.

Der gik 81 gram til hele parret.


Pinde: Jeg har strikket på en pind 2,5. Rundpind 80 centimeter og magic loop.


Størrelse: Hele strømpen er strikket med 72 masker, Anders har en størrelse 47 fod...



Bemærkninger: Oprindelig er Legolas Socks konstrueret så det snoede bånd, snoes eller flyttes på hver omgang. Det gav for mig et så uelastisk stykke strik, at jeg ikke kunne få det til at fungere. Det er muligt, det kun er mig, men jeg var nødt til at gøre noget, for at Anders kunne få dem på.

Jeg slog 72 masker op, strikkede rib og fortsatte med de 72 masker, uden at tage yderligere ud. I stedet for at flytte båndet på hver pind, gjorde jeg det på hver anden. Det betød at båndet snoede sig lidt langsommere om benet, og i sidste ende at jeg ikke nåede at få det helt elimineret inden tåen. 

Jeg strikkede hæl efter tre mønstergentagelser.

Jeg valgte ikke at forstå beskrivelsen af hælen, og kunne åbenbart ikke se diagrammet til hælen, så jeg fortsatte med det samme diagram som foden, manglede et par masker, og slog derfor en maske ekstra op i hver side, for at kunne fortsætte mønstret fra benet. 

Når båndet snoes om foden, skal de nye masker strikkes glat, uden mønster. Jeg synes det blev kedeligt, og fortsatte mønstret i de nye masker på foden. 

 

 

For at mønstret hen over foden blev pænt, flyttede jeg maskerne og tog ud og ind som på benet, hvilket resulterede i at jeg lige inden tåen havde   40 masker på oversiden af foden og 32 masker under. Jeg eliminerede de overskydende 8 masker, ved at tage dem ind jævnt fordelt hen over foden, inden tåen.

Jeg tror det var det.


Vil du se flere billeder af strømperne kan de ses på Ravelry. 

 

 




Ingen kommentarer:

Send en kommentar