søndag den 20. oktober 2024

Masker på en søndag - Uge 42

 

Ugen kort:

  • Efterårsferie - det har været tiltrængt.
  • Jeg har lavet så lidt som muligt. Jeg har strikket og ryddet en smule op.
  • Der er bund i opvasken, som af en eller anden grund altid vokser. Der er vasket og strøget og støvsuget. Og sengetøjet er skiftet.
  • Matematikopgaven er afleveret og noterne efter observation er skrevet rent. 
  • Jeg har læst en del. Og strikket. Mest af alt strikket. 
  • Jeg har været på DAC med min mor og se Vandet kommer. 
  • Vi tog en hurtig tur til Aarhus og besøgte yndlingsfamilien.
  • Jonathan fejrede svendebrevet og bød til hygge i forsamlingshuset. Da familien forsvandt, var der dømt fest blandt ungdommen. 
  • En smule forberedelse af kommende undervisning er det også blevet til. Mest på tankeplanet - som af en eller anden grund aldrig holder pause, men også med pen og papir. 
  • Det var skønt at se Emilie igen, omend bare for en flok timer. 
  • Vi fulgtes ad hjem, og det var lidt mærkeligt at sige farvel til hende, da hun stod af i Odense. 
  • Oscar har været hos mormor, så ham ser vi først på onsdag.
  • I morgen venter hverdagen, der starter med en studiedag.
  • Jeg er ved at være klar.








Læse:

Sidste del af historien om Charlie Lager - Beatrice - er slut. Jeg tror ikke der er flere. Bøgerne er ikke som krimier er flest, med en morder og en opklaring. De handler i højere grad om skæbner, som tråde der væver sig ind og ud ad hinanden og binder alting sammen. 

Jeg har ikke flere bøger fra biblioteket stående klar. Altså har jeg fundet tredje del af Century trilogien af Ken Follet frem. På kanten af evigheden starter i 1961. 

Hvis min historiske viden ellers slår til er den kolde krig i fuld gang. Muren er enten lige blevet bygget, eller bliver det lige om lidt. Der er ti år til jeg bliver født, og dermed nærmer min tidsregning sig.

Jeg ser både frem til at læse den sidste del og gruer lidt for det. Ken Follet kan være langtrukken og tung. De første bøger i serien var både langtrukne og tunge, men også spændende. Mens de første to var præget af krig, er det ikke umuligt at den sidste også bliver præget af uenighed - denne gang i kold form. 

Jeg tænker de første sider skal genopfriske persongalleriet, både de nye, der ikke fandtes i de sidste to bøger og de gamle, der var unge, og nu nok hører til forældregenerationen. 

Oktober er åbenbart tid til at læse trilogien. Den første læste jeg i oktober for tre år siden, nummer to blev jeg færdig med i oktober sidste år, og nu starter jeg nummer tre. Det er ikke læsning der går hurtigt.  


Strikke:

I øjeblikket har jeg en følelse af at slå op til noget nyt på ugebasis. Det er ikke helt rigtigt, når jeg kigger på de reelle opslag noter og datoer. Men det betyder at noget ligger stille, for jeg har ikke tid til det hele. 

Jeg færdiggør som regel mine projekter, også selvom det tager lang tid. 

I den forgangne uge så jeg Strik by Breuer, strikkepodcast. Hun havde en fantastisk trøje på, som jeg ventede længe på at hun fortalte hvad var. Da hun endelig - jeg synes der gik lang tid - oplyste opskriften, viste det sig at den har jeg.

Bogen jeg købte, fordi Emilie gerne vil have mindst halvdelen af trøjerne, indeholdt lige præcis den opskrift, som vil være perfekt til noget af det håndspind, jeg har liggende. Da det endda viste sig, at lige den opskrift ikke er en af dem, Emilie har sat kryds ved, fandt jeg garn og pinde og slog op.

Jeg strikker Delacour af Fabel Knitwear. Jeg tror jeg har garn nok, ellers har jeg noget andet der kan blive en fin tilføjelse. Jeg har strikket kroppen, har stadig garnet sat til, for måske skal den være længere. På den anden side, må trøjer til kjoler gerne være korte. 

Det første ærme er slået op, og nu går det bare rundt og rundt og rundt.




Ingen kommentarer:

Send en kommentar