tag:blogger.com,1999:blog-4171449821813829115.post3680807865180644556..comments2024-03-25T21:03:12.724+01:00Comments on Skau & Co.: Fødselsdagssang og kiksekagePernillehttp://www.blogger.com/profile/05066718569717427852noreply@blogger.comBlogger18125tag:blogger.com,1999:blog-4171449821813829115.post-67166082117962201582013-06-05T01:18:50.907+02:002013-06-05T01:18:50.907+02:00Nola, jeg var ellers lige ved at tro, at alle der ...Nola, jeg var ellers lige ved at tro, at alle der har fået kiksekage som barn, synes det er fantastisk :)Pernillehttps://www.blogger.com/profile/05066718569717427852noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4171449821813829115.post-58914987236697123272013-06-04T22:12:16.801+02:002013-06-04T22:12:16.801+02:00Kiksekage vækker også barndomsminder hos mig - men...Kiksekage vækker også barndomsminder hos mig - men ikke ubetinget positive. Jeg elsker kager!!! ...men kiksekage hører altså heller ikke til min favorit. Men så er det da prøvet ;-)Nolahttps://www.blogger.com/profile/16225470530377782359noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4171449821813829115.post-5390956465347217342013-06-03T21:36:21.585+02:002013-06-03T21:36:21.585+02:00Garnløkken, jeg kan godt se, jeg er nødt til at gø...Garnløkken, jeg kan godt se, jeg er nødt til at gøre endnu et forsøg. Forresten kan jeg få kokosolie fra min lokale eksotiske grønthandler. Selvom den ikke er fra Urtekram, plejer den at virke fint :)Pernillehttps://www.blogger.com/profile/05066718569717427852noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4171449821813829115.post-15435973309890516852013-06-03T21:35:04.810+02:002013-06-03T21:35:04.810+02:00Jeg ved det ikke, Karina, men jeg er nok nødt til ...Jeg ved det ikke, Karina, men jeg er nok nødt til at forsøge med originalen også. For selv at finde ud af det :)Pernillehttps://www.blogger.com/profile/05066718569717427852noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4171449821813829115.post-15354794203399620802013-06-03T17:54:00.236+02:002013-06-03T17:54:00.236+02:00Den palmin du køber, som palmin smager ikke godt, ...Den palmin du køber, som palmin smager ikke godt, men kokosfedt, så skal det være kokosolie økologisk fra urtekram, det smager ikke grimt, og kan ofte købes i netto. Vh LykkeLykke Thomsenhttps://www.blogger.com/profile/13747577604207277290noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4171449821813829115.post-46952834373479943402013-06-03T13:17:41.048+02:002013-06-03T13:17:41.048+02:00Ja jeg spiser gerne næste gang vi skal strikke... ...Ja jeg spiser gerne næste gang vi skal strikke... <br /><br />Palmin er altså bare kokosfedt - og det synes jeg da ikke lyder så slemt.... Den originale synes jeg faktisk smager bedre end den med dyr chokolade, som min kollega engang serverede. Men måske er det "barndomsfaktoren", der gør udslaget ;-)<br /><br />KH Karina<br />Frau Putzhttps://www.blogger.com/profile/11624320651110519045noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4171449821813829115.post-88564567245957386502013-06-02T23:55:36.151+02:002013-06-02T23:55:36.151+02:00Garnløkken, nu havde jeg egentlig ikke tænkt mig a...Garnløkken, nu havde jeg egentlig ikke tænkt mig at skulle prøve igen, men måske jeg alligevel skulle. Bare fordi jeg nu er blevet klogere.<br />Jeg har faktisk aldrig brugt palmin til noget som helst, så jeg ved ikke hvordan det smager, men jeg synes ikke det lyder særlig rart. Derfor var der heller ikke palmin i den her, men tykkere lag chokolade kunne godt tænkes at skulle prøves :)<br />Forresten var chokoladen alt andet end stiv - faktisk kunne den godt have klaret lidt mere stivhed uden det ville gøre noget :)Pernillehttps://www.blogger.com/profile/05066718569717427852noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4171449821813829115.post-3554286443326138502013-06-02T18:03:22.803+02:002013-06-02T18:03:22.803+02:00Ja jeg kan ikke lade være med at kommentere din ki...Ja jeg kan ikke lade være med at kommentere din kikse-kage, du har for mange kiks i, der skal ikke være så mange lag,men et tykkere lag chokolade i mellem, hvis den er for stiv, så put noget fløde i chokoladen, den smager hæslig med palmin, efter min mening. Lykke Thomsenhttps://www.blogger.com/profile/13747577604207277290noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4171449821813829115.post-16988963625707668802013-06-02T13:24:36.265+02:002013-06-02T13:24:36.265+02:00Tusind tak Frederikke :)Tusind tak Frederikke :)Pernillehttps://www.blogger.com/profile/05066718569717427852noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4171449821813829115.post-24390930180045834562013-06-02T13:24:24.065+02:002013-06-02T13:24:24.065+02:00Tak Lene.
Det er sjovt som nogle ting hører barndo...Tak Lene.<br />Det er sjovt som nogle ting hører barndommen til. jeg har også tit planer om alt muligt, der aldrig bliver til noget :)Pernillehttps://www.blogger.com/profile/05066718569717427852noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4171449821813829115.post-60410113738578328152013-06-02T13:23:12.461+02:002013-06-02T13:23:12.461+02:00Catarina, Anders er meget tilfreds :)Catarina, Anders er meget tilfreds :)Pernillehttps://www.blogger.com/profile/05066718569717427852noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4171449821813829115.post-50558921604643794602013-06-02T13:22:50.574+02:002013-06-02T13:22:50.574+02:00Tak Fru Olsen, det var med fuldt overlæg at jeg ka...Tak Fru Olsen, det var med fuldt overlæg at jeg kastede mig over opskriften uden palmin, men det kunne være sjovt at prøve den originale opskrift også :)<br />Pernillehttps://www.blogger.com/profile/05066718569717427852noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4171449821813829115.post-61432323631400471222013-06-02T08:47:55.690+02:002013-06-02T08:47:55.690+02:00Uanset, så er det helt i orden at blive vækket med...Uanset, så er det helt i orden at blive vækket med sang og kage.<br />Tillykke med din mand :)Frederikkehttps://www.blogger.com/profile/00187219088802366387noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4171449821813829115.post-5276864221408968402013-06-02T07:57:22.185+02:002013-06-02T07:57:22.185+02:00Et forsinket tillykke til Anders, også jeg har fåe...Et forsinket tillykke til Anders, også jeg har fået kiksekage gennem hele min barndommen, min mormor lavede den altid. Jeg kan ikke huske smuldret kiksestykker, men måske er det som de andre skriver palminen, der gør det. Jeg har planer om at lave en mere moderne udgave a la din, men det er aldrig blevet til noget :-)Lenehttps://www.blogger.com/profile/00722170615968818888noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4171449821813829115.post-29232831838543203802013-06-02T07:55:11.272+02:002013-06-02T07:55:11.272+02:00Mums hvor ser den lækker ud. :-)Mums hvor ser den lækker ud. :-)Catarinahttps://www.blogger.com/profile/17412239096523412427noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4171449821813829115.post-41985603713924572422013-06-01T23:14:36.521+02:002013-06-01T23:14:36.521+02:00Hejsa - fin ser den ud din kiksekage men bestemt h...Hejsa - fin ser den ud din kiksekage men bestemt hellere ikke som jeg husker den fra min bedste tid - lavet på plamin og så i fryseren og så tages kun lille stykke op når vi skulle have af den - kun tøet lidt op - skal se om jeg ikke har opskriften på den imorgen som du kan få - men som Evi skriver skal man kun have lille stykke af den - for kan nemt bliver for meget - stort tillykke med Anders - og sikke fin din terasse er blevet med alle de planter i har fået jer :DFru Olsenhttps://www.blogger.com/profile/15312935234106246920noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4171449821813829115.post-90140062549219610522013-06-01T22:49:39.965+02:002013-06-01T22:49:39.965+02:00Du har nok ret Evi, for den har stået på køl.
Jeg...Du har nok ret Evi, for den har stået på køl. <br />Jeg er også godt klar over at palmin bliver hårdere og holder på hårdheden, for selvom den her version er god, er beholdningen af smør med til at den hurtigt smelter i varmen - tror jeg :)<br /><br />Det kan også godt være, jeg ikke lavede lagene tykke nok :)Pernillehttps://www.blogger.com/profile/05066718569717427852noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4171449821813829115.post-64456822234306502842013-06-01T22:26:19.069+02:002013-06-01T22:26:19.069+02:00Jeg hører til de, som fik masser af kiksekage som ...Jeg hører til de, som fik masser af kiksekage som barn og elskede det. <br />Jeg husker min mors kiksekage var lavet med palmin,så chokoladecremen blev stiv, cacao, så den blev meget mørk, lidt kaffe til at give mere smag, æg, som dengang ikke havde salmonella eller det vidste man ihvertfald ikke noget om og sukker og vanillesukker. Den skulle altid stå på køl helst til dagen efter, så var chokoladecremen stivnet og kiksene blevet lige en smule bløde, så kagen ikke smuldrede, når den blev skåret. Der var et meget tykt lag creme imellem kikselagene, det var det, som gjorde den lækker, men også at man hurtigt fik nok.<br />jeg har senere som voksen spist kiksekage inde på cafeen på Arbejdermuseet. Det var ikke samme oplevelse, som barndommens men tæt derpå og man fik ganske lige som dengang hurtigt nok. Det var nok den fede palmin, der gjorde udslaget. <br />jeg tror måske at det at du bruger rigtig chokolade ikke på samme måde gør kiksene bløde og at det er derfor den smuldrer.Evihttps://www.blogger.com/profile/06292593266884599494noreply@blogger.com